Nieuw product: Pioneer XDJ-RX 

 
De Pioneer XDJ-RX, een nieuw product van Pioneer, kun je zien als twee spelers met een mixer in één apparaat. Dit zijn geen CD spelers, maar het apparaat gebruikt digitale media vanaf USB sticks of via het netwerk met de ProDJ link. Het is dus een mediaspeler. Tevens is dit een MIDI controller en is deze te gebruiken voor Traktor.
 
Pioneer XDJ-RX
 

Groot 7 inch scherm

Het is meteen duidelijk dat er maar één scherm op het appaaraat zit (boven het mengpaneel). Op dit scherm zijn de waveforms en de track-informatie voor beide spelers zichtbaar. Het full color scherm heeft net zo’n formaat als de individuele schermen op de CDJ club spelers: 7 inch (bijvoorbeeld zoals op de CDJ 2000 Nexus of de XDJ-1000). Op het scherm vind je informatie over de tijd, BPM, pitch, active loop, waveform (met zoom), Beat countdown en de toonsoort.
 

Mengpaneel is afzonderlijk te gebruiken

Het mengpaneel is afzonderlijk te gebruiken om losse spelers op aan te sluiten. Dat kunnen bijvoorbeeld CDJ-2000’s of platenspelers zijn. Dit mengpaneel heeft een hoge geluidskwaliteit en de toonregeling werkt op dezelfde frequentie en de zelfde schaal als de DJM-900 Nexus. De aanwezige effecten op het mengpaneel zijn: Delay, Echo, Spiral, Reverb, Flanger, Pitch, Trans en Roll. Dat zijn de Beat-sync effecten. Daarnaast heeft de XDJ-RX vier (per kanaal in te stellen) color effects: Crush, Noise, Filter en Gate/Compressor. Op dit mengpaneel zit een monitor/booth uitgang. Voor wat betreft de master heb je de keuze uit XLR en tulp connectie.

Twee USB ingangen

Op de Pioneer XDJ zitten twee USB ingangen. Deze zijn bedoeld om jouw muziekbestanden vanaf USB af te spelen, maar tevens kun je de rechter USB poort gebruiken om een opname van jouw live-set te maken.

Loop slice

Onder de linker en rechter deck zitten vier knoppen, waarmee je de loop slice kunt bedienen. Dit is een nieuwe feature die jou na het maken van een Loop de mogelijkheid biedt om deze opnieuw te arrangeren (volgorde bepalen) om zo nog creatiever live remixen te kunnen maken. Deze 4 knoppen kunnen ook gebruikt worden om o.a. Auto Beat Loops te maken.

De XDJ-RX wordt eind februari 2015 verwacht.
 
Bestel de Pioneer XDJ-RX nu alvast via http://www.wlmusic.nl/pioneer-xdj-rx