Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer
 • Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer
 • Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer
 • Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer

Wees de eerste om dit product te beoordelen

Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer

 • Aira drumcomputer
 • gebaseerd op TR-808 TR-606, TR-909, TR707 en TR-727
 • 28 drumkits
 • 128 user patterns
 • RGB-knoppen

van: € 799,00

voor: € 671,00

Levertijd: 3 tot 5 werkdagen
Uw bestelling wordt gratis verzonden!

Productbeschrijving Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer

Ontwerp kits met authentieke TR Drums, gesamplede klanken en effecten

De TR-8S zit volgestouwd met de grootste, meest authentieke verzameling TR-drumcomputers die momenteel beschikbaar is. De krachtige nieuwe processor tilt onze ACB-modellen van de volgende generatie naar een compleet nieuw niveau, op vlak van detail en nuance. Je krijgt dus de klassieke Roland body, pit en schwung! En nu kun je dus ook preset- en persoonlijke samples integreren, unieke hybride en gelaagde kits creëren, en ze uitbreiden met speciale effecten die een professioneel sound design injecteren in de TR-formule.

Transistor Ritmes

De TR-8S beschikt over élke sound uit de meest gezochte TR-drummachines, met gedetailleerde circuit-modellen van de 808, 606, 909, 707, 727 en zelfs van verschillende gemodificeerde versies. Dit zijn geen samples die gelijkenissen vertonen, noch eenvoudige opnames van de TR-drumklanken. Neen. Elke machine is een tot in de allerkleinste circuit-details gemodelleerde versie, die identiek klinkt aan - én zich gedraagt als - de originele hardware. Al die klanken liggen binnen handbereik. Ze staan klaar om gebruikt te worden in je eigen producties en performances.

ACB Meets Samples

De ritmetracks van vandaag vereisen een uitgebreid assortiment sounds en productietechnieken. Daarom is het moeilijker dan ooit om echt uniek te klinken. Authentieke TR-sounds zijn van levensbelang voor het produceren van solide drumtracks. Maar het mixen en stapelen van sounds opent een compleet nieuwe wereld. Die mogelijkheden maken moderne stijlen mogelijk, en bieden het opwindende potentieel om je eigen signatuursound te ontwerpen. Haal klanken uit de uitgebreide verzameling preset-samples; of importeer je eigen mono- of stereoklanken via het SD-kaartslot. Net zoals de TR-sounds, kun je samples op ingrijpende wijze manipuleren via rechtstreeks bereikbare bedieningsknoppen. Pas de decay en de tuning aan, en wijzig startpunten, snelheid en richting. Je kunt een kit met alleen samples creëren, of samples mixen met TR-sounds voor genre-overschrijdende drumtracks die de aandacht opeisen.


Drumatic Effects

De juiste effecten kunnen ervoor zorgen dat een drumtrack opvalt, door ruimte en diepte toe te voegen. Een delay op een rimshot, een overdrive op een basdrum, filters op toms en cimbalen, of exact de juiste hoeveelheid reverb op een aantal instrumenten: de TR-8S beschikt over effecten die speciaal aangepast zijn voor percussie, én simpelweg geweldig klinken! Naast de Master FX-knop beschikt elk kanaal over een personaliseerbare CTRL-knop, zodat al die power om klanken mee te creëren meteen binnen handbereik ligt. De attack van de basdrum, de snap van de snare, de phaser depth, distortion amount: élke parameter die je rechtstreeks en meteen wilt kunnen bedienen, kan toegewezen worden aan de CTRL-knop of de Master FX-knop, alsook samen met de kit opgeslagen worden. Ook de Instrument en Master Effects, en de bijhorende nauwkeurige instellingen worden eveneens samen met elke kit bewaard. Daardoor staan je producties altijd klaar om live mee te gaan.


Creëer evoluerende patronen met variaties, fills en beweging

Patronen creëren op de TR-8S gebeurt heel natuurlijk en intuïtief, dankzij de Roland “TR-REC” step sequencer, die al decennialang het kloppend hart vormt van elektronische muziekproducties. En nu is die feature uitgebreider en moderner dan ooit!

Snel, Vloeiend en Leuk

Programmeren verloopt via de 16 TR-REC knoppen. Live spelen of opnemen in de sequencer kan via de aanslaggevoelige performance pad. En je kunt ook naadloos switchen tussen de twee: spelen en daarna editen, of omgekeerd. Zonder je flow te onderbreken of verstoren, kun je drumpartijen vormgeven. Creëer complexe grooves en gedetailleerde fills met velocity, accenten, flams en aanpasbare sub-steps voor moderne rolls en ratels. Experimenteer met ongewone polyritmes en complexe patronen, door de lengte of de ‘laatste step’ van elk drum part aan te passen.

Variaties op een Thema

Hou alles fris en opwindend, zelfs tijdens uitgebreide live sets. De TR-8S kan 128 patronen opslaan - elk met acht variaties en drie soorten fills. Patronen of variaties kunnen individueel worden getriggerd of aan elkaar gekoppeld tot een evoluerende sequentie. Tijdens performance-situaties kun je patronen meteen kopiëren en anticiperen op de beat. Je kunt dus aan patronen werken, die live nog niet aan het spelen zijn. Elk patroon kan het tempo en de kit bevatten, samen met de bijhorende knopposities en effectinstellingen. Daardoor kunnen patronen ook meteen opnieuw opgeroepen worden. Tevens verkrijg je voldoende opslagruimte en flexibiliteit om een volledige set te spelen, zonder daarbij ook maar één maat op dezelfde manier te moeten herhalen.


Filling In

Perfect gepositioneerde fills kunnen opwindende momenten bij een nummer of een live-set creëren. Elk patroon in de TR-8S kan twee fills bevatten, die je kunt personaliseren of vanaf nul kunt creëren. Er is ook een aanpasbare “Scatter” fill, die een maat in verschillende korte flarden versnijdt, en zo coole gecontroleerde chaos veroorzaakt. Soms zijn je handen te druk bezig om elke fill manueel te triggeren. Daarom is er Auto-Fill, die fills elke 2, 4, 8, 16 of 32 maten automatiseert. Daardoor blijven je handen vrij, én worden je performances uitgebreid met een interessante dynamiek.


In beweging

Professioneel klinkende drumtracks vereisen gedetailleerde productietechnieken. De TR-8S maakt dit tot in de kleinste details mogelijk, op een snelle en leuke manier. Parameters verbinden met steps, of beweging opnemen in patronen maakt alles mogelijk: van subtiele variaties tot dramatische klankveranderingen. Automatiseer de tuning van de basdrum, de toonhoogte van de snare, panning, effecten: alles wat je maar wenst. Je kunt tevens melodieën en baslijnen creëren, of de sound van een kit aanpassen aan verschillende songsecties. Motion recording gebeurt instant en moeiteloos. En motion playback kan ook meteen in- of uitgeschakeld worden.


Geschikt voor in de studio, gemaakt voor op het podium

De voorbije vier jaar ontvingen we feedback van enthousiaste TR-8 fans en artiesten van over de hele wereld. Zo kregen we een heel duidelijk beeld over hoe we de toepassingsmogelijkheden nog beter konden maken, zowel voor studio-producties als live optredens. We voegden de verzoeken van gebruikers, en nog veel meer, toe aan de TR-8S. Tegelijkertijd hebben we de directheid en het fun-gehalte van de originele TR-8 volledig intact gehouden.

Acht Analoge Outputs

Net zoals een aantal van zijn bekende familieleden, beschikt de TR-8S over acht onafhankeljke outputs, zodat je individuele drumsounds kunt uitsturen naar externe effecten of naar afzonderlijke kanalen op je mengtafel of DAW. Neem de controle over je sound en beslis welke instrumenten of groepen je wilt toewijzen aan welke outputs. En wat je ook kiest: weet dat de TR-8S groots, stevig en ruimtelijk klinkt, dankzij zijn hoge-resolutie 24bit/96kHz digitaal-naar-analoog convertors.

SPECIFICATIONS:

User Drum Kit
128

User Patterns
128

Step Sequencer
11 instrument parts and 1 exclusive part for trigger out
16 steps per 1 variation
8 (A – H) variations per 1 pattern
2 Fill-in patterns per 1 pattern

INST tone
(Tone can be assigned to each 11 instrument parts freely.)
BASS DRUM: 11 ACB tones
SNARE DRUM: 8 ACB tones
TOM: 15 ACB tones
RIM SHOT: 3 ACB tones
HAND CLAP: 5 ACB tones
HI HAT: 8 ACB tones
CYMBAL: 8 ACB tones
PERCUSSION: 23 ACB tones
PRESET SAMPLE: 300 tones or greater
USER SAMPLE (imported form SD CARD for playback): Available format: WAV, AIFF
Total time for all samples: Approximately 600 sec (at 44.1 kHz, mono)
* The maximum length of a single audio file that can be imported is approximately 180 seconds (at 44.1 kHz).

Effects
INST FX: THRU, HPF, LPF, LPF/HPF, H BOOST, L BOOST, L/H BOOST, ISOLATOR, TRANSIENT, COMPRESSOR, DRIVE, COMP+DRV, CRUSHER
REVERB: AMBI, ROOM, HALL1, HALL2, PLATE, MOD
DELAY: DLY, PAN, TAPE ECHO
MASTER FX: HPF, LPF, LPF/HPF, H BOOST, L BOOST, L/H BOOST, ISOLATOR, TRANSIENT, TRANSIENT2, COMPRESSOR, DRIVE, OVERDRIVE, DISTORTION, FUZZ, CRUSHER, PHASER, FLANGER, SBF, NOISE
Other: SIDE CHAIN (for EXT IN), SCATTER (as one of AUTO FILL IN function)

Display
16 characters, 2 line (backlit LCD)
7 segments, 4 characters (LED)

External Storage
SD Card (SDHC supported) for backup/restore function and import sample data

Connectors
PHONES jack: Stereo 1/4-inch phone type
MIX OUT (L/MONO, R) jacks: 1/4-inch TRS phone type
ASSIGNABLE OUT/TRIGGER OUT (1 – 6) jacks: 1/4-inch phone type
EXT IN (L/MONO, R) jacks: 1/4-inch phone type
TRIGGER OUT jack: Miniature phone type
MIDI (IN, OUT) connectors
USB port: USB type B (Audio, MIDI)
DC IN jack

Power Supply
AC adaptor

Current Draw
2,000 mA

Accessories
AC adaptor
Owner's manual
Leaflet “USING THE UNIT SAFELY”

Afmetingen: 409 mm, 263 mm, 58 mm
Gewicht: 2.1 kg
   

Specificaties Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer naar boven

 • Merk: Roland
 • Reviews over Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer naar boven

  Deel je ervaring met anderen! Schrijf een review!

  U beoordeelt: Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer

  Hoe waardeert u dit product? *

  Beoordeling

  Onze voordelen

  • keurmerk
  • Voor 22:00 besteld*? Morgen in huis.
  • Achteraf betalen Betaal na 14dagen.
  • PakjeGemak afhaalpunt via PostNL
  • Zakelijk inkopen Bij Weblectronics